Patří mezi cukroví, které nechybějí na Vánoce snad v žádné domácnosti. Původní rodinný recept obsahoval místo vlašských ořechů mleté mandle. Postupem času jsem je nahradila ořechy, protože jsem je měla z domácích zdrojů. Pak jsem si chuť těchto rohlíčků natolik oblíbila, že už je z mandlí roky nepeču.
Ingredients
Na těsto
- 240 g hladké mouky
- 45 g cukru moučka
- 160 g Hera máslová
- 1-2 ks žloutky
- 100 g mletých vlašských ořechů
Na obalení
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1/2 sáčku vanilinového cukru
- 3 lžíce moučkového cukru
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience zpracujte v robotu.
- Těsto nechte vychladit nejlépe do druhého dne.
- Z těsta tvarujte rohlíčky dle vašich představ a pokládejte na plech.
- Z tohoto množství jich můžete mít až 70. Záleží, jak velké budete vyvalovat.
- Troubu rozehřejte na 160°C a pečte přibližně 10 minut.
- Vyndejte z trouby dřív, než zhnědnou, a ihned obalujte v cukrech.
- Nejchutnější jsou tak po týdnu od upečení. Skladujte zabalené nejlépe v papírových v krabicích v chladu a vlhku.
- Z těsta můžete vykrajovat i různé tvary anebo jen tak uválet kuličky. Vždy je však potřeba nezapomenout obalit v cukrech.

Napsat komentář