Go Back

Ingredients
  

Na těsto

  • 240 g hladké mouky
  • 45 g cukru moučka
  • 160 g Hera máslová
  • 1-2 ks žloutky
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Na obalení

  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • 3 lžíce moučkového cukru

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience zpracujte v robotu.
  • Těsto nechte vychladit nejlépe do druhého dne.
  • Z těsta tvarujte rohlíčky dle vašich představ a pokládejte na plech.
  • Z tohoto množství jich můžete mít až 70. Záleží, jak velké budete vyvalovat.
  • Troubu rozehřejte na 160°C a pečte přibližně 10 minut.
  • Vyndejte z trouby dřív, než zhnědnou, a ihned obalujte v cukrech.
  • Nejchutnější jsou tak po týdnu od upečení. Skladujte zabalené nejlépe v papírových v krabicích v chladu a vlhku.
  • Z těsta můžete vykrajovat i různé tvary anebo jen tak uválet kuličky. Vždy je však potřeba nezapomenout obalit v cukrech.