Tak tyhle rohlíky jsou poslední týdny hitem českých i zahraničních profilů. Pamatuji si, že je hodně dávno pekla moje babička a proto jsem opět zalistovala v jejím sešitu. Babička je plnila povidly, tvarohem nebo jablky. Já tentokrát využila tvaroh.
Ingredients
Těsto
- 110 g mléka
- 12 g čerstvého droždí
- 25 g cukru
- 6 g vanilinového cukru
- citronová kůra dle chuti
- 280 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 2 ks žloutků
- 50 g másla
Tvarohová náplň
- 250 g měkkého tvarohu v pozlátku
- 1 sáček vanilínového cukru
- 1 ks žloutek
Na potření
- 1 ks rozšlehané vejce
Instructions
Těsto
- Mléko, droždí, cukr a 6 g van.cukru promíchejte a nechte na lince kvasit 15 minut,
- Poté přidejte žloutky, sůl , citrónovou kůru a postupně mouku.
- Nakonec zapracujte v robotu máslo přibližně 10 minut.
- Přikryjte utěrkou a nechte asi 1 hodinu kynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na 6 až 8 váhově stejných dílků dle toho, jak chcete mít rohlíky velké.
- Každý rozválejte na pomyslný obdélník.
- Na polovině obdélníku vytvořte nožem proužky. Video najdete na Instagramu.
- Polovinu obdélníku potřete tvarohem.
- Ze strany, kde je rozetřený tvaroh začněte těsto stáčet do tvaru rohlíku.
- Proužky z těsta by měly zůstat na horní straně každého rohlíku.
- Rohlíky přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout minimálně 15 minut.
- Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 170°C přibližně 20 minut.
- Upečené rohlíky nechte vychladnout a a následně jemně pocukrujte.
Napsat komentář