Někdo jim říká čokoládové, jiný babiččiny a my klášterní nebo tmavé. Nejsou tolik sladké a přitom velmi chutné. Jen je potřeba používat kvalitní čokoládu. Protože jedině poté může vyniknout jejich jemná zajímavá chuť. Takže minimálně 54,5%. Rohlíčky dělám většinou ve dvou velikostech a mám pocit, že čím více jich peču, tím více mizí…
Ingredients
Rohlíčky
- 210 g hladké mouky
- 50 g cukru moučka
- 100 g nastrouhané čokolády 54,5%
- 140 g mletých neloupaných mandlí
- 150 g másla
- 2 ks žloutky
K namáčení
- 150 g tmavé čokolády
Instructions
- Všechny ingredience dejte do robotu a vytvořte hladké nelepivé těsto.
- Vyválejte rohlíčky.
- Pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 10 minut.
- Nechte vychladnout.
- Rozehřejte čokoládu a následně oba rohy rohlíčku namáčejte.
- Pokládejte na tác s pečícím papírem a nechte takto do druhého dne.
- Poté odlepte a uchovejte v chladnější místnosti.


Napsat komentář