je z kynutého těsta. Každá jeho část může být naplněna různě – tvarohem, brusinkami, povidly a marmeládou. Každý si může utrhnout tu svou buchtičku, která bude vlastně tajemstvím… 🙂
Ingredients
Kvásek
- 125 ml mléka
- 25 g droždí
- 1 lžička cukru
Další ingredience na těsto
- 30 g Hera máslová
- 1 ks žloutky
- 2 polévkové lžíce cukr krystal
- 1/2 ks vanilkový cukr
- 1 špetka soli
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce rumu
Tvarohová náplň
- 1 ks žloutek
- 1 ks vanilkový cukr
Jablková náplň
- 3 ks okrájených a nastrouhaných jablek
- 2 lžičky cukru krystal
- 2 ks hřebíčku
- 1 špetka skořice
Na dochucení a dokončení
- 1 ks rozšlehané vajíčko na potření
- Brusinky, mandle, namleté oříšky, pistácie, rum
Instructions
Kvásek
- Mléko, droždí, 1 lžičku cukru nechte kvasit.
Těsto
- Přidejte ostatní ingredience na těsto a zpracujte v robotu minimálně 8 minut.
- Poté nechte kynout minimálně 1/2 hodiny.
- Z těsta vyválejte 17 kuliček o něco větší, než jsou bonbóny Rafaelo. Z každé kuličky vytvarujte malou placičku a naplňte dle chuti tvarohem, brusinkami, povidly, nebo dle vaší chuti.
- Vytvarujte zpět na kuličky tak, aby náplň nevytékala ven.
- Plech pokryjte pečícím papírem, na který pokládejte kuličky do tvaru stromu tak, aby se náplně nepravidelně střídaly. To, aby si každý mohl utrhnout tu svou buchtičku, která bude vlastně vánočním tajemstvím. Možná tak naučíte jíst děti všechny náplně. 🙂
- Nakonec potřete rozšlehaným vajíčkem, ozdobte dle vaší fantazie a můžete i posypat mletými oříšky. Poházejte nepravidelně brusinky, které jste před tím na chvilku namočili do rumu. Na každou buchtičku můžete položit i pekanový ořech.
- Pečte v předehřáté troubě na 165°C do zlatavé barvy.
- Upečený strom pocukrujte a nechte před konzumací vychladnout.
Napsat komentář