Ostružin máme letos opravdu dost a tak pomalu obden máme nějaký dezert s tímto ovocem. Improvizuji a tvořím většinou nějaké zdravější verze sladkostí a tam patří právě nepečené dezerty.
Ingredients
Ingredience na nepečený základ
- 150 g drcených dětských piškotů
- 40 g lískových oříšků
- 30 g pekanových ořechu
- 30 g góji
- 20 g slunečnicových semínek
- 20 g dýňových semínek
- 35 g moučkového cukru
- 8 lžic mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce kakaa
Krém
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 250 g mascarpone
- 130 g cukru moučka
- 200 g zakysané smetany min.18%
- 1 sáček vanilínového cukru
Ostružiny
- 250 g čerstvých ostružin
Želatina
- 100 g vody
- 20 g práškové želatiny
Instructions
Nepečený základ
- Všechny suché ingredience rozmixujte na jemný prášek.
- Přidejte mléko, máslo a vytvořte těsto.
- Na dno pečící formy dejte pečící papír a těsto na něj přeneste.
- Rukou upěchujte a dejte do lednice vychladit.
Krém
- Všechny ingredience rozmixujte v jemný krém.
- Ten rozdělte na dva díly.
- Ostružiny rozmixujte a následně propasírujte přes síto, aby jste se zbavili zrníček.
- Želatinu rozmíchejte ve vodě a zahřejte na 80°C.
- Želatinu rychle zapracujte do krému.
- Rozdělte na 2 části a do té druhé zamíchejte propasírované ostružiny.
Dokončení
- Vyndejte z lednice formu s těstem a nalijte n něj polovinu bílého krému.
- Po chvilce doplňte o druhý obarvený krém.
- Ozdobte dle fantazie. Já použila část krému a část ostružin do formy, kterou jsem si vytvarovala kruhy. Na ozdobení můžete využít i čerstvé ostružiny.
Napsat komentář