Už dlouho jsem se chystala vyzkoušet lízátka z Isomaltu, který je náhražkou cukru a nepodporuje zubní kaz. Jeho chuť je méně sladká a tím není člověk tolik přeslazený.
Equipment
- Silikonovou formu, díky které vytvoříte tvar lízátka.
- Teploměr.
- Tyčky na lízátka a kastrůlek.
- Celofánové sáčky a mašličku k ozdobení.
Ingredients
- 100 g Isomalt
Instructions
- Isomalt navažte do kastrůlku a zahřejte až na 140°C.
- Následně opatrně přelejte do silikonové formičky, nebo jen na silikonovou podložku.
- Zasuňte tyčky a nechte vychladit v lednici.
- Po vychladnutí vložte do celofánových sáčků a ozdobte mašličkou.
Jana Chrenková says
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, respektíve požiadať o radu. Pracujem s isomaltom už dlhšie, no niekedy sa mi podarí isomlat v hrnci roztopiť do presvitna, inokedy mi zhnedne a uz tak pekne lízatká nevyzerajú. Tak rpzmýšľam, kde robím chybu, cchela by som ich mať všetky krásne priehladne, a z e varj s aisomalt može opakovane zohrievat, tak to si už neviem prdstavit tu hnedú farbu. Isomalt poamaličky rozhrievam, a ked uz bublinky zmiznú, tak ho nevham vychladiť a tak vytvaram lízatká, no hnevá má ta hnedá farba :(. Veľmi pekne ďakujem za radu.
Marzicake says
Dobrý den, tak to nevím, zda jsem ta správná osoba na radu. Lízátka s isomaltu jsem vyráběla asi jen 4x. Zatím byla vždy průhledná. Postup jsem zachovala vždy stejný.