Miluji jednoduché recepty, protože právě ty mají často nejúžasnější chutě. A díky některému druhu ovoce, nemusíte používat ani příliš velké množství cukru.
Ingredients
Těsto
- 180 g hladké mouky
- 20 g moučkového cukru
- 1 špetka soli
- 115 g másla
- 60 g vody
- mouka na zpracování těsta
Na dokončení
- jahody množství dle chuti
- třtinový cukr na posyp
- plátky mandlí na ozdobu
- 1 ks rozšlehané vajíčko
- žmolenka (sádlo, cukr moučka, pol.mouka – zpracováno v ruce 1:2:1) nemusí byt
- moučkový cukr na posyp po upečení
Instructions
Těsto
- Mouku, cukr, sůl promíchejte a přidejte máslo.
- Vytvořte rukou jemnou drobenku.
- Až poté zapracujte vodu.
- Těsto zabalte do fólie a dejte na půl hodinky do lednice, Pak bude těsto velmi jemné a pěkně se s ním bude pracovat.
- Po vychlazení rozdělte na 3 váhově stejné díly.
- Každý rozválejte do kruhu.
Dokončení
- Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
- Na všechny 3 kruhy vyváleného těsta poklaďte jahody nakrájené na plátky. Kraje nechte volné.
- Krajem těsta přikrývejte jahody a pravidelně skládejte do kruhu.
- Přeložené kraje opět potřete rozšlehaným vajíčkem.
- Následně Galetku posypte dle chuti třtinovým cukrem, mandlemi či žmolenkou.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C do jemného zhnědnutí těsta a mandliček.
- Po vychladnutí můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
Napsat komentář