Patříte-li mezi milovníky tvarohu a mascarpone, je tato tartaleta přímo pro vás. Citrón v kombinaci tohoto krému s tartaletou dodává sladkosti zajímavou chuť.
Equipment
- Ráfek na tartaletu o průměru 20 cm.
Ingredients
Ingredience na tartaletu –
- 75 g másla ( vychlazeného)
- 150 g prosáté hladké mouky
- 1 špetka soli
- 20 g prosáté mandlové mouky
- 60 g moučkového cukru
- 33 g vajec (celý žloutek a necelý bílek)
Ingredience na krém
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 1-2 sáčky vanilkového cukru
- 1/2 ks šťávy z citrónu
- 2 lžíce Amaretta
- 4 g želatiny
- 2 lžíce vody
K dokončení
- 1 ks citrónu
- lístečky máty
Instructions
Těsto na tartaletu
- Z másla a hladké mouky zpracujte rukou drobenku.
- K té přidejte cukr, mandlovou mouku a sůl.
- Až nakonec zapracujte rukou vejce.
- Na vále hranou ruky stlačujte těsto, jako by jste ho chtěli rozetřít po ploše.
- To opakujte dvakrát až třikrát.
- Hladké těsto zabalte do potravinové fólie a nechte vychladit v lednici do druhého dne.
- Další den se bude s těstem lépe pracovat.
Vytvoření tartalety a pečení
- Druhý den těsto rozválejte a vykrojte ráfkem dno tartalety.
- Z vyváleného těsta vykrájejte proužky, které budou tvořit strany tartalety.
- Těsto v tartaletě upevněte a nechte vychladit v lednici.
- (Těsto, které zbyde můžete využít na menší tartaletku.)
- Mezi tím si rozehřejte troubu na 165-170°C.
- Těsně před pečením propíchejte dno tartalety vidličkou.
- Pečte 10-12 minut a poté nechte vychladnout.
Krém
- Tvaroh, maskarpone utřete s cukrem.
- Následně přidejte citrónovou šťávu a Amaretto.
- Dobře promíchejte.
- Do kastrůlku dejte vodu a plátkovou želatinu. Nechte změknout.
- Za stálého míchání malinko zahřejte, aby se želatina dobře rozpustila.
- Stále míchejte a poté zapracujte do krému.
Dokončení
- Krémem naplňte tartaletu a dobře uhlaďte.
- Citrón důkladně kartáčkem očistěte a následně nakrájejte na jemné plátky.
- Ty rozkrájejte na čtvrtky a pokryjte kraje tartalety. Dozdobte mátou.
- Dejte do lednice vychladit, alespoň na 4 hodiny – nejlépe do druhého dne.
Napsat komentář