Další sladkost, která mi připomíná dětství, jsou jasně lívanečky. Recept je opravdu jednoduchý a můžete jej použít i na slaný způsob.
Ingredients
- 2 ks žloutky
- 2 lžičky cukru krystal
- 1/2 l mléka
- 2 ks ušlehaných bílků
- 1 špetka soli
- 250 g polohrubé mouky
Na smažení
- nesolené sádlo
Na dochucení a dozdobení
- marmeláda, džem, čokoláda, karamel, ořechy a různé druhy ovoce
Instructions
- Ingredience zapracovávejte ve výše uvedeném pořadí.
- Těsto by mělo být hladké, a ne moc husté.
- Smažte na střední teplotu, aby se lívance nepřipalovaly.
- Usmažené nejprve pokládejte na talíř s ubrouskem a po vysušení přendejte na talíř čistý.
- Dochucení a dozdobení je na fantazii a chuti. Já použila med, pekanové ořechy a rybíz.
Napsat komentář