Ingredients
Griliáš
- 80 g oloupaných mandlí
- 120 g cukru krystal
- 1 špetka soli
Nepečená krusta
- 30 g směs slunečnicového a dýňového semínka
- 30 g směs semínek "snídaně Inků
- 30 g müsli s čokoládou
- 30 g vlašské ořechy
- 30 g cereálie fitness čokoládové
- 30 g griliáše
- 30 g goji – kustovnice čínská
- 30 – 40 g dětské piškoty
- 95 g rozehřátého másla pokojová teplota
Tvarohovo sýrový krém
- 250 g žervé
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 250 g smetana 40%
- 100 g cukru moučka
- 6-10 lžic vody
- 13 g želatiny
Na dozdobení
- 1 hrst malin
- 1 hrst brusnic naložených v odvaru cukru a vody obalené v cukru
- rozmarýn
- 1/2 hrsti pistácií
Instructions
- Dort připravujte tak 3 – 4 hodiny před konzumací. Nejprve si připravte griliáš.
Griliáš
- Mandle malinko opražte na pánvi. Následně přendejte na horko-odolnou podložku, nebo jen do hrnku.
- Do pánve nasypte cukr. Ten roztavte a zkaramelizujte do světle hnědé barvy.
- Poté přidejte do karamelu mandle. Promíchejte.
- Nechte vychladnout.
- Po vychladnutí dejte do mixeru na smoothie a rozmixujte na jemný prášek.
Nepečená krusta
- Všechny suroviny mimo másla dejte do smoothie mixeru a rozmixujte na jemný prášek.
- Následně přendejte do mísy a přidejte máslo a propojte.
- Hmotu namačkejte rovnoměrně do formy i do stran.
- Vložte do lednice a nechte zchladit.
Tvarohovo sýrový krém
- Želatinu namočte na pár minut do vody. Následně malinko zahřejte. Ztuhlá želatina se musí stát kapalnou.
- Smetanu vyšlehejte.
- Žervé, tvaroh a cukr utřete. Přidejte smetanu.
- Poté zapracujte želatinu.
- Krém nalijte na ztuhlou krustu.
- Nechte opět vychladit.
Dokončení
- Po hodině dozdobte ovocem, rozmarýnem a oříšky dle fantazie.
Napsat komentář