Tyhle řezy patřily mezi první sladkosti, které jsem se před lety naučila. Pak jsem na ně úplně zapomenula. Nedávno jsem si uvědomila, že jsem je nepekla pěkně dlouho. No, pár let to určitě bude….a přitom jsou tak skvělé.
Equipment
- Obdélníkový ráfek 30×20
Ingredients
Piškot
- 2 ks žloutků
- 35 g oleje slunečnicového
- 35 g cukru
- 60 g mléka
- 135 g polohrubé mouky
- 20 g hladké mouky
- 6 g prášku do pečiva
- 2 ks vyšlehaných bílků
Krém
- 1 ks uvařený vanilkový pudink (vařte necelý 1/2 l mléka)
- 90 g cukru moučka
- 190 g másla pokojové teploty
Červené želé dr.Oetker
Čerstvé jahody 250g
Instructions
Piškot
- Žloutky utřete s cukrem a následně přidejte olej a mléko.
- Následně zapracujte mouky promíchané s práškem do pečiva.
- Nakonec přimíchejte ušlehané bílky.
- Plech přikryjte pečícím papírem a těsto přendejte do ráfku.
- Pečte v předehřáté troubě na 165°C.
- Po upečení nechte vychladnout.
Krém
- Máslo vyšlehejte s cukrem a následně zašlehávejte vychladlý pudink.
Dokončení
- Piškotový plát potřete krémem.
- Jahody rozřízněte na půlky a poklaďte na krém.
- Poté uvařte červené želé dle návodu na sáčku. (1/4 l vody, 2 lžíce cukru a sáček červeného želé vařte 1 minutu).
- Poté nechte při pokojové teplotě vychladit.
- Po mírném vychlazení nalijte na jahody a nechte ztuhnout v lednici. (Nejlépe do druhého dne.)
- Druhý den rozřezejte na tvary, které potřebujete.
Notes
Chtěla jsem mít piškot vyšší, tak jsem dělala ze 3 vajec…
Napsat komentář