Tento odkaz bych chtěla věnovat všem, kteří mají problémy s kravským mlékem, ale i s intolerancí laktózy.
Alergie na kravské mléko a intoleranci laktózy jsou dva podobné, ale v celku odlišné problémy. Protože intolerance laktózy je neschopnost trávit a vstřebávat mléčný cukr. Jednoduše napsáno – mléko, jogurty, smetanu, tvaroh a další, můžete pouze mají-li označení bez laktózy. V minulosti znamenal tento problém určitě větší zátěž v oblasti stravování, než je tomu dnes. I tak to není až tak jednoduché. Proto bych nějaký ten recept na blogu chtěla zaměřit i na bezlaktózové pečení. I kdyby to inspirovalo jen jednoho návštěvníka blogu, bude to skvělé.
Ingredients
- 40 g Hery bez laktózy rozehřáté, vychladlé
- 90 g medu (tmavý), rozehřátý, vychladlý
- 90 g cukru moučka
- 2 ks vejce
- 1 lžičky perníkového koření
- 1/4 citronové kůry
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 300 g hladké mouky
Na dozdobení
- Potahovací hmota bez laktózy čokoládová
- Potahovací hmota
- gelové barvy
Další ingredience
- rum na potření perníku
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience navažte do robotu a zpracujte.
- Následně těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na noc do lednice.
- Druhý den, vykrojte věnec o tloušťce 4 – 5 mm.
- Položte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 165°C.
Dozdobení
- Po vychlazení si připravte čokoládovou potahovou hmotu. Vykrojte tvar věnce.
- Perník potřete rumem a položte na něj vykrojený potah.
- Z bílé potahové hmoty vykrojte listy, které následně nabarvěte podzimními barvami a vytvarujte.
- Dozdobte dle fantazie.
Napsat komentář