Palačinky miluji od malička. A tak stejně jako moje babička a maminka, tak i já jsem se vždycky docela zapotila nad sporákem při smažení toho velkého množství. Pro každého jsou 3 málo a hned po usmažení mizela jedna za druhou. To smažení mi připadalo nekonečné a málokdy vydržela palačinka do druhého dne. Obzvlášť, když se na zahrádce začervenaly jahody. Tahle kombinace byla opravdu návyková.
Proto, když jsem zahlédla palačinkovač Joy od Delimano, lákala mě ta jednoduchost pečení palačinek. Ta rychlost pečení mě úplně nadchla. Určitě nejlepší jsou ještě teplé. Ať už je naplníte čímkoliv, doporučuji konzumovat hned po usmažení. Nepřilnavý povrch kuchyňského pomocníka vytvoří jemné slabé palačinky za pár sekund.
Equipment
- Palačinkovač Joy
Ingredients
Ingredience na těsto
- 2 ks žloutků
- 1 lžičku cukru
- 1 špetka soli
- 1/2 l mléka
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 2 ks našlehaných bílků
- 1 lžičku oleje
Dozdobení a dokončení
- jahodová marmeláda, nebo čerstvé ovoce, čokoláda, javorový sirup, skořice a další dle chuti
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience přidávejte a zapracovávejte přesně dle vypsaného pořadí.
- Vznikne jemné řidší těsto, které nechte tak 10 minut odležet.
Instrukce ke smažení
- Přesný postup smažení palačinek bez tuku naleznete na příbalovém letáku, nebo na delimano.cz
Dokončení
- Dochucení a dozdobení palačinek je opravdu jen na vaší chuti. Já asi nejvíce miluji ještě teplé natřít marmeládou, doplnit ovocem a hned konzumovat.
Napsat komentář