Sladkost, kterou jsem nikdy nepekla. Ale nikdy neříkej nikdy…a tak jsem se na základě soutěže Peče celá země, do Indiánků pustila. Sice na poslední chvíli, ale nakonec jsem je zvládla. Není to zrovna můj šálek kávy, ale třeba vy patříte mezi jejích příznivce, takže recept se bude určitě hodit…
Equipment
- Kovová cukrářská špička o průměru 3 cm, cukrářský sáček
Ingredients
Buflery (piškot)
- 40 g krupicového cukru
- 3 ks vejce
- 8 g bramborového škrobu
- 20 g vody
- 70 g hladké mouky
- 1 g soli
- 1 ks kůra z citrónu
Malinový sníh z růží
- 80 g bílků
- 80 g pyré z malin nebo 120 g malin, které svaříte a následně propasírujte přes síto, nechte vychladnout
- 2 g kyseliny citrónové
- 320 g krupicového cukru
- 80 g vody
- 80 g růžové vody
Poleva
- 400 g ruby čokolády
- 60 g kakaového másla
- 100 g bílé čokolády
- 15 g mrazem sušených malin
- 1 g sušených růží
Instructions
Buflery
- Z bílků, vody, soli a cukru ušleháme pevný sníh.
- Rukou lehce vmícháme žloutky.
- Nakonec zlehka a rychle zapracujeme mouku, škrob a citronovou kůru, aby hmota nezřídla.
- Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme piškoty ve tvaru polokoulí o průměru asi 5 cm.
- Pečeme pomalu při 170 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.
Malinový sníh z růží
- Dvě třetiny cukru přivedeme pomalu k varu s růžovou vodou a vodou a vaříme až na teplotu 117 °C.
- Pyré s bílky a kyselinou vyšleháme dopevna, za postupného přidávání zbylého cukru. Uvařený cukr a pevný sníh musí být hotové zároveň.
- Tenkým pramenem nalijeme rozvar za stálého šlehání do sněhu a došleháme dopevna.
- Vlažnou hmotu nanášíme sáčkem s hladkou trubičkou na upečené buflery. Celková výška hotového zákusku je 10 cm. V pokojové teplotě necháme zaschnout.
Poleva
- Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, přidáme ruby čokoládu a rozpustíme, použijeme při teplotě 35 °C.
- Do úzké vysoké misky nalijeme rozpuštěnou čokoládu, její povrch pocákáme bílou čokoládou a indiánka v ní namočíme.
- Takto pokračujeme se zbylými kousky. Těsně před zatuhnutím dozdobíme mrazem sušenými malinami a růží. Vychladíme.
Napsat komentář