Tak tento lehký dezert ke slunečnému počasí určitě patří. Dělám ho ale i někdy v zimě k dobrému čaji, protože citrón se hodí pro každý den. Je vlastně úplně jedno jak je dnes. Zkuste ho a uvidíte…
Equipment
- Forma na dort (libovolná)
Ingredients
Nepečené těsto
- 130 g drcených dětských piškotů
- 40 g sušenky Lotus
- 30 g lískových loupaných ořechů
- 30 g pekanových ořechů
- 30 g goji
- 20 g slunečnicových semínek
- 20 g dýňových semínek
- 30 g moučkového cukru
- 8 lžic mléka
- 80 g rozehřátého másla
Krém
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 200 g zakysané smetany
- 1/4 ks semínek vanilkového lusku
- 1 sáček vanilínového cukru
- 120 g cukru moučka
Lemon curd na ozdobení
- 2 ks žloutků
- 40 g třtinového cukru
- 30 g šťávy z citrónu
- 25 g másla
- 1/2 ks kůru z citrónu
Nakonec přidejte do krému
- 20 g práškové želatiny
- 100 g vody 70°C
Na dekoraci
- několik kusů mochyně
Instructions
Těsto
- Všechny suché ingredience rozmixujte v jemný prášek.
- Přidejte máslo a mléko
- Vytvořte těsto, které dejte na dno formy s pečícím papírem.
- Nechte chvilinku zatuhnout v lednici a mezi tím si připravte krém.
Krém
- Všechny ingredience vyšlehejte v jemný krém
- Do krému zamíchejte želatinu rozpuštěnou v teplé vodě.
- Krém naneste na vychladlé těsto a dejte chladit do lednice.
Lemon curd
- Žloutky, cukr, kůru a šťáva z citrónu zahřívejte ve vodní lázni až do zhoustnutí.
- Odstavte a přidejte máslo.
- Nechte vychladit a přendejte do sáčku
Dokončení
- Cheesecake zdobte dle fantazie plátky citrónu, mochyní a citrónovým krémem.




Napsat komentář