Celá zahrada zapadaná sněhem a tak jsem po třech hodinách prohrnování uvařila čaj a opět zalistovala v babičky sešitě, který je plný pekařských a cukrářských pokladů. Už si ani nepamatuji, že bych někdy tuhle sladkost u babičky jedla, ale zaujalo mě, že jednou z ingrediencí je tvaroh. Ten mám v lednici snad vždycky, protože ho všichni milujeme a tak nebylo, co řešit. Po prohlédnutí ingrediencí jsem pochopila, že asi o žádnou vláčnou dobrotu nepůjde, ale zkusit jsem to prostě chtěla… Možná i proto, že tam měla napsáno “po babičce”…
Equipment
- Oboustranné obdélníkové vykrajovátko na sušenky s ozdobným krajem
- Plech s pečícím papírem a váleček na vyvalování těsta
Ingredients
Ingredience na těsto
- 250 g měkkého tvarohu použila jsem ve vaničce tučný
- 110 g másla pokojové teploty
- 50 g cukru moučka
- 150 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva (možná příště zkusím použít i celý sáček)
Na prosypávání plátů
- 2 sáčky vanilinového cukru
Na dokončení
- 1 lžíce moučkového cukru
Instructions
Těsto
- Nejprve pečlivě utřete tvaroh s máslem. Můžete použít u ruční mixér, ale jen krátce.
- Následně přidejte cukr.
- Nakonec zapracujte rukou mouku smíchanou s pr.do pečiva.
- Nechte pár minut na vále a rozdělte na 3 váhově stejné díly.
Práce s těstem
- Každý díl rozválejte na plát zhruba stejné plochy a síly 3 mm.
- První plát posypte rovnoměrně vanilinovým cukrem a přikryjte druhým plátem.
- I druhý plát posypte vanilinovým cukrem a přikryjte třetím plátem, který také posypte,
- Vykrajovátkem vykrajujte obdélníčky, jeden vedle druhého tak, aby jste šetřili těstem a zbyly vám nakonec jen okraje.
- Obdélníčky pokládejte jeden vedle druhého na plech s pečícím papírem. Nakonec posypte zbývajícím cukrem.
- Troubu rozehřejte na 175°C a pečte do světlého zhnědnutí přibližně 15 – 20 minut.
Dokončení
- Ještě teplé posypte dle chuti moučkovým cukrem.
Napsat komentář