Jedná se o trochu jinou pozměněnou variantu receptu, který jsem už v minulosti zveřejnila. A protože měl velký úspěch, tak jsem ho malinko pozměnila a troufám si napsat, že takto, je to opravdová pochoutka. Až je ochutnáte, budete je milovat stejně, jako celé mé okolí…
Equipment
- Kovová trubička vytvářející u krému otvor, vykrajovátko o průměru přibližně 5 cm
Ingredients
Sušenkové těsto
- 210 g hladké mouky
- 130 g másla
- 10-12 g vanilinového cukru
- 65 g cukru moučka
- 2 ks žloutků
- 1/4 ks citronové kůry a šťávy
Jahodovo-ostružinový krém
- 350 g jahod mohou být i zmražené (nechat rozehřát a vodu odlít do skleničky)
- 150 g ostružin mohou být i zmražené (nechat rozehřát a vodu odlít do skleničky)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 250 g másla pokojové teploty
- 2-3 lžíce krystalového cukru
Karamel
- 100 g cukru krystal
- 110 g smetany
- 1 lžička glukózy
- 20 g másla
- 1 špetka soli
Ostatní ingredience
- 3 lžíce drcených pistácií
Instructions
Sušenkové těsto
- Všechny ingredience zpracujte v hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na hodinku vychladit do lednice.
- Následně postupně vyválejte a vykrajujte kolečka, nebo jako mám já kytičky.
- Pokládejte vedle sebe na plech.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 165°C do světlého zhnědnutí dle vaší trouby (5 min).
- Upečená kolečka nechte před zdobením vychladnout.
Karamel
- Cukr nechte v kastrůlku zkaramelizovat.
- Smetanu, glukózu a máslo přiveďte do bodu varu.
- Poté postupně vlijte do cukru a neustálým mícháním spojte.
- Osolte. Vařte do 110°C.
- Po mírném vychlazení promixujte ponorným mixérem.
- Přikryjte fólií. Vychlaďte v lednici, než vyrobíte krém.
Krém
- Jahody, ostružiny omyjte a rozmixujte.
- Ostružiny ještě zbavte zrníček přes sítko.
- Přendejte do hrnce, přidejte vanilkový pudink, cukr a uvařte jako pudink.
- Poté přendejte do robotu a šlehejte až do vychladnutí.
- Následně zašlehávejte máslo do té doby, dokud nebude krém vyšlehaný do pěny. Krém by měl být nadýchaný a velmi jemné chuti.
Zdobení
- Krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a vytvářejte na kolečka ozdobnou kytičku.
- Takto dejte do lednice zachladit minimálně na 15 minut.
- Poté prostředky kytiček naplňte karamelem a ozdobte drcenými pistáciemi.
- Uchovávejte v lednici.
Napsat komentář