Drahenické kytičky s jahodou, krémem a želé již znáte. Jedinou chybu, kterou mají, že díky čerstvému ovoci vydrží tak 2 dny. Proto jsem potřebovala trochu jinou verzi, která bude trvalejší a můžete si je připravit klidně týden před konzumací. Musím přiznat, že kandované ovoce moc nemusím, protože jsem možná narazila v obchodech jen na varianty, které mi moc nechutnaly. Tentokrát jsem však zakoupila koktejlové kandované třešně, které svou chutí přesně seděly k těstu, které jsem si vybrala. Jedná se o trochu obměněný druh lineckého.
Ingredients
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 140 g Hery máslové
- 70 g cukr moučka
- 1 ks vanilkový cukr
- 2 ks žloutku
- 1/2 citrónová kůra
- 1/4 citrónová šťáva a kůra
Na dokončení
- kvalitní tmavá čokoláda
- kandované koktejlové třešně
Instructions
- Těsto zpracujte v robotu a následně jej naplňte do strojku- lis na těsto.
- Doprostřed umístěte třešni.
- Pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí na 170°C.
Dokončení
- Po vychladnutí rozehřejte hořkou čokoládu – nejlépe 70%. Zdobte cukrářským sáčkem na pečícím papíru. Nechte uschnout a vložte do uzavřené nádoby do lednice.
Napsat komentář