Jestli je pro mě nějaký zákusek RETRO, tak jsou to rakvičky. Jako holka jsem je neměla ráda, proto jsem je roky nejedla. Ani by mě nenapadlo je udělat, přesto že formičky jsem zdědila po babičce. Roky byly pěkně v krabici nevyužité. Ale s tím je teď konec… Když je “Peče celá země”, tak nejde jinak🤷♀️ Možná se budete smát, ale už jsem dnes snědla 4. Asi jsem na rakvičky musela dozrát😇 A jahody jsou skvělou kombinací.🥰 A tak děkuji za tuhle výzvu🙏🏻 Určitě bude repete😉
Recept z webu pořadu.
Equipment
- Formičky na rakvičky (přibližně 18 – záleží, kolik těsta budete do formiček dávat…)
- Ozdobná trubička a cukrářský sáček.
Ingredients
K vymazání formiček
- sádlo
Rakvičky
- 240 g moučkového cukru
- 80 g žloutků
- 16 g vajec možné jen bílek
- 5 g vanilinový cukr
- 1 g soli
Na dokončení
- 250 g smetany 33%
- 250 g smetany 40%
- čerstvé jahody dle chuti
Instructions
Rakvičky
- Nejprve si pečlivě vymažte všechny formičky sádlem.
- Dejte je na plech a vložte do lednice ztuhnout.
- Všechny ingredience na rakvičky vyšlehejte do pěny. Nepřešlehejte (asi jen něco málo přes minutu.)
- Pěnou naplňte formičky do poloviny, Každou malinko ťukněte o stůl, aby jste se zbavili bublinek.
- Ihned dejte do předehřáté trouby na 150°C a pečte dokud nenabyde těsto. Poté snižte na 130°C. Celková doba pečení je zhruba 35 minut.
- Po upečení vyklopte a nechte vychladnout.
Dokončení
- Obě smetany vyšlehejte a nazdobíme ozdobnou trubičkou dle fantazie.
- Doplňte o jahody a uchovávejte v lednici.
Napsat komentář