Tento sladký dezert miluje úplně celá rodina. Kombinace sladké křupavé sukně, ušlehané smetany a jemně sladko-trpké brusnice, nás vždy dostane… Manžel tvrdí, že ta chuť mu připomíná rakvičky, což je pravda. Ale brusnice naložené v cukrovém sirupu dodávají tomuto dezertu tu správnou “tečku”.
Ingredients
Bílková sukně
- 100 g bílků
- 150 g cukru krystal
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce octa
K naplnění
- 200 ml smetany 40%
Na dokončení
- 50 g cukru krystal
- 50 g vody
- 2 hrsti brusnic
- pár lístečků máty
Instructions
Bílková sukně
- Na plech si připravte pečící papír a troubu rozehřejte na 160°C.
- Bílky ušlehejte do tuhé konzistence.
- Přidejte ostatní suroviny na tuto sukni a krátce vyšlehejte.
- Přeneste bílky na plech. Lžící tvarujte pruhy a uprostřed jamku na smetanu.
- Lžíci namáčejte ve vodě, aby se vám lem sukně lépe tvaroval.
- Teplotu v troubě snižte na 105°C a sušte 90 minut.
- Poté nechte v troubě až do vychladnutí.
Brusnice a smetana
- Cukr s vodou svařte.
- Do horkého rozvaru namočte brusnice. Nejlépe přes noc.
- Druhý den vyjměte na pečící papír a část obalte v cukru krystal
Dokončení
- Smetanu vyšlehejte a naplňte sukni.
- Nakonec dozdobte brusnicemi a mátou.
- Dezert jemně pocukrujte a vychlaďte.
Napsat komentář