Možná se budete smát, ale tento váleček už mám nějaký ten rok ve skříni a stále čekal na svou premiéru. Buď jsem na něj přes to velké množství pomůcek zapomenula, nebo prostě nebyla ta správná chvíle… Letos jsem si ale řekla, že s ním zahájím Advent. Manžel koupil dost pomerančů a mě napadlo, že použít je do sušenek, bude určitě skvělé. Připadalo mi, že jejich pečení provonilo náš dům ještě víc, než linecké a přitom se mu velmi podobá.
Ingredients
Těsto
- 200 g hladké mouky
- 20 g mandlové mouky
- 130 g másla nebo Hera máslová
- 65 g cukru moučka
- 2 ks vanilinové cukry nebo 1 vanilkový cukr
- 1,5 ks pomeranče – kůry a šťávy
- 1/4 ks vanilkového lusku
Instructions
Postup
- Všechny ingredience vložte do mísy a díky robotu vytvořte hladké těsto.
- To zabalte do potravinářské fólie a dejte do druhého dne do lednice.
- Další den lehce zpracujte rukou a po částech vyválejte běžným válečkem silnější plát těsta, který přejeďte ozdobným válečkem.
- Vykrájejte tvary dle fantazie a pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 5 – 8 minut. Doba pečení je závislá na tloušťce těsta, vaší troubě a dle toho jak chcete mít sušenky upečené. Čím
déle budete péct, tím více budou křupavé.
Napsat komentář