Linecké cukroví je určitě tím nejoblíbenějším ze všech, které peču. Podle naplnění marmeládou a dle použitých vykrajovátek, se dá využít v jakékoliv roční době. A tak nečekejte na Vánoce a vyzkoušejte se šípkovou nebo kiwi marmeládou i teď v říjnu. Ta chuť nezklame.
Equipment
- Vykrajovátka jablíčko a hruška
Ingredients
Těsto
- 220 g hladké mouky
- 70 g cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 ks žloutky
- 140 g Hery máslové
- 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu
- 1 hrst hladké mouky na podsypávání při vyvalování těsta
Na naplnění
- různé druhy marmelád (šípková, kiwi)
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience na těsto navažte do mísy a v robotu zpracujte. Rychle a na střední rychlost.
- Následně těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny v lednici.
- Po vychlazení vyvalujte po částech. Podsypávejte jemně hladkou moukou.
- Vykrajujte tvary a skládejte na plech. Nechte menší mezery.
- Troubu rozehřejte na 165°C a následně pečte dle trouby pár minut do světle hnědavé barvy.
- Upečené tvary nechte vychladnout.
Dokončení
- Natírejte jemně marmeládou dle výběru a chuti a přiklápějte stejným tvarem k sobě.
- Nakonec jemně pocukrujte.
- Nejlepší chuť má linecké, když jej necháte 2 -3 dny rozležet.
- Pro doladění podzimní chuti a nálady, doplňte šípkovým čajem.
Napsat komentář