Linecké těsto a jablka je kombinace, kterou miluje snad celá naše rodina. A tak zkouším všechny možné tvary a varianty. Jakmile se těsto rozleží, jedná se pro milovníky jablek o opravdovou pochoutku.
Equipment
- Váleček na vytvoření mřížek
Ingredients
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 140 g Hera moučková pokojové teploty
- 70 g cukru moučka
- 2 ks žloutků
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1/2 ks citronu šťáva i kůra
Na naplnění
- 2 – 3 ks nastrouhaných jablek nahrubo
- 1/2 sáčku vanilinového cukru
- skořice na dochucení
Na posyp
- 1 lžíce drcených pistácií
- 1 lžička moučkového cukru na posyp
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience na těsto zpracujte v robotu.
Vytvoření koláče
- Vezměte 1/2 těsta a rozválejte jej na výšku 3 mm.
- Vykrojte větší kruh třeba nějakou mísou nebo hrncem.
- Následně přendejte na plech pokrytý pečícím papírem.
- Zakryjte pravidelně nastrouhanými jablky.
- Posypte skořicí a vanilinovým cukrem.
- Další část těsta rozválejte na plát, který následně přejeďte válečkem.
- Vytvořené mřížky přeneste na koláč a přebytečné těsto odkrojte.
Dokončení a pečení
- Troubu rozhřejte na 165°C a před pečením posypte drcenými pistáciemi.
- Pečte do světlého zhnědnutí dle vaší trouby 15 – 20 minut.
- Po vychladnutí jemně pocukrujte.
Poznámka
- V případě, že Vám těsto zbyde, můžete upéct i další menší koláč.
Napsat komentář