Jakmile se objeví nějaký nový recept na rohlíky, okamžitě se chytnu a musím je vyzkoušet. Co se týká množství receptů na rohlíky, málo kdo mětrumfne. Už jsem jich zkusila opravdu hodně. Ale, aby byly skvělé i druhý den, těch moc není. Naposledy mě nalákal recept od Míši Landové. Tímto ji moc děkuji za inspiraci.
Jeden den jsem je udělala úplně přesně dle jejího receptu. Byly opravdu skvělé. Na druhý den už jich ale moc nezbylo a tak jsem je zkusila znovu. Máslo jsem vyměnila za sádlo a lněné semínko za rozmarýn. Ze sádla jsou rohlíky více nadýchané a dle mého i baculatější. Jaké jsou ale lepší, nedokážu říct. Všem rodině chutnaly obě varianty.
Ingredients
Kynuté těsto
- 500 g hladké mouky
- 130 g mléka
- 130 g vlažné vody
- 40 g másla pokojové teploty nebo sádla
- 7 g sušeného droždí (1 sáček)
- 1 lžička cukru (5 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
Na dokončení
- voda na potření před pečením
- sůl, zrníčka, nebo mák či kmín
Instructions
- Všechny ingredience na kynuté těsto navažte do mísy.
- Těsto zpracovávejte v robotu minimálně 8 minut.
- Následně rozdělte na 10 váhově stejných kousků.
- Každý rozválejte do tvaru trojúhelníku a rolujte směrem k sobě (ke třetí špičce).
- Rohlíky pokládejte na plech s pečícím papírem a následně nechte alespoň 1/2 hodiny kynout.
- Před pečením rohlíky potřete vodou, osolte a posypte zrníčky nebo kmínem dle chuti.
- Pečte v rozehřáté troubě na 230°C 12 minut.( Je to individuální dle vlastní trouby.)
Napsat komentář