Buchtičky s krémem patří mezi mou velmi oblíbenou sladkost. I tak je až tak často nedělám. No, důvodem je především to, že pro manžela, to není až taková obědová pochoutka. Nevoní masem a to bude asi ten hlavní důvod. 🙂 Někteří je znáte pod názvem dukátové, jiní jako vanilkové buchtičky. Mini buchtičky však nemusíte dělat jen jako hlavní obědový chod. Čerstvé a jen tak pocukrované vám budou chutnat i jen tak. Zkuste recept, který jsem vymyslela úplně náhodou. Někdy prostě skvělé věci přichází jen tak, když třeba něco pokazíte, nebo popletete… 🙂 Mini buchtičky můžete i zamrazit a nechat si je zas na někdy, když nebude manžel doma a vy nevíte co vařit jen tak pro sebe. A s formou od Tescomy bude jedna jako druhá.
Ingredients
- 3 g sušeného droždí
- 80 ml mléka
- 15 g cukr krystal
- 65 g Hera máslová
- 130 g hladké mouky
- 1/2 lžíčky soli
Instructions
- Všechny ingredience navažte do mísy robotu a pečlivě zapracujte minimálně 5 minut.
- Následně zanechejte v míse a nechte 2 hodiny kynout. Čas je dle teploty v místnosti. V létě vám stačí i 1/2 hodina.
- Připravte formu, vystříkejte tukem a tvarujte mini kuličky. Nemusíte nijak pomazávat. Mini kuličky naskládáte do formy jednu vedle druhé.
- Pečte do zhnědnutí v předehřáté troubě na 170°C. Pak jen vyklepnete z formy na talíř. Pocukrujte. A jestli přidáte vanilkový krém, to je už jen na vás.
Napsat komentář