Musím přiznat, že pečivo v současné době v obchodech nekupuji a snažím se vystačit s tím, co doma upeču. Ať už jde o chleba, bagety, nebo rohlíky a housky, jejich pečení si náležitě užívám. A právě na housky jsem se tento měsíc zaměřila asi nejvíc. Proto, když mi nedávno ze Sweet Flow zaslali recept na jejich domácí houstičky, neváhala jsem a hned se do nich pustila…
Ingredients
Těsto
- 400 g hladké mouky
- 16 g cukru krupice
- 7 g soli
- 110 g vody pokojové teploty
- 100 g mléka pokojové teploty
- 64 g sádla pokojové teploty
- 16 g droždí
Na dokončení
- voda, drcený kmín, hrubá sůl
Instructions
- Všechny ingredience navažte do mísy a zapněte robot na střední rychlost.
- Hnětejte 10 minut. Těsto by mělo být nelepivé a hladké.
- Následně přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte kynout hodinu, nebo alespoň do znásobení objemu.
- Po vykynutí rozdělte na váhově stejné díly. Počet je na vás dle toho, jak velké housky chcete mít.
- Zapleťte ze 3 pruhů copy a opět přikryjte utěrkou a nechte kynout necelou hodinu. (I 1/2 hodina stačí)
- Troubu rozehřejte na 180°C.
- Před pečením housky postříkejte vodou, osolte a případně okmínujte.
- Pečte do světlého zhnědnutí 5 – 8 minut dle vaší trouby.
Napsat komentář