Čokoládové trubičky jsem si opravdu oblíbila. Nejen pro jejich skvělou chuť, ale také pro efekt, který každému dortu vytvoří. Brusnice a maliny jsou na takovém dortu něčím, co neuvěřitelně podpoří chuť čokolády. Miluji tuhle společnou kombinaci chutí. A tak se domnívám, že tímto s trubičkami ještě nekončím…
Equipment
- Forma na dort o průměru 18 cm a výšky přibližně 10 – 11 cm. Na dno dejte pečící papír.
- Provázek nebo mašle. Stojan, podložka pod dort.
Ingredients
Korpus
- 6 ks žloutků
- 280 g cukru moučka
- 1/4 ks citronu kůra a šťáva
- 8 lžic vody
- 1 špetka soli
- 20 g kakaa
- 1 sáček vanilinového cukru
- 80 g kukuřičného škrobu
- 90 g hladké mouky
- 90 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášek do pečiva
- 6 ks ušlehaných bílků
Pařížský krém
- 600 g smetany 40%
- 40 g cukru krystal
- 35 g kakaa
- 60 g kvalitní minimálně 54,5% čokolády
K dochucení uvnitř dortu
- 2 – 3 hrsti mražené maliny
Na dokončení
- 1,5 balení čokoládové oplatkové trubičky Papadopoulos Caprice
- 2 hrsti brusnic cukrové
- 150 g vody
- 150 g cukru krystal
- 3 lžíce cukru krystal
- 2 hrsti mražených malin
- několik větviček rozmarýnu
Instructions
Pařížská šlehačka pro naplnění dortu (svařte den předem)
- Odstavte a přidejte čokoládu, kterou za stálého míchání nechte rozpustit.
- Do smetany přimíchejte cukr a kakao a následně přiveďte k varu.
- Za občasného míchání nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak přes noc vychlaďte v lednici.
- Druhý den před plněním pouze vyšlehejte do tuhé struktury.
Brusnice
- 150 g cukru rozpusťte ve vodě, svařte a následně nechte vychladnout.
- Do vychladlého rozvaru naložte brusnice a nechte několik hodin ( minimálně 3).
- Poté nechte rozložené malinko osušit na pečícím papíru.
- Nakonec obalte v cukru krystal a rozložte na jiný pečící papír, tak, aby se nelepily k sobě.
Korpus
- Ingredience zapracovávejte v pořadí dle seznamu.
- Žloutky, cukr, citron, sůl utřete. Pak přimíchejte vodu a následně kakao a škrob.
- Mouku přidejte s práškem do pečiva a pečlivě zapracujte.
- Nakonec zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
- Pečte v předehřáté troubě 156 – 170°C přibližně 45 minut.(Dle vaší trouby.)
- Upečení zkuste vpichem špejle.
- Po upečení nechte vychladnout a následně můžete prořezat dle chuti na 3 – 5 plátů.
Sestavení dortu
- Každý plát nejprve potřete pařížskou šlehačkou a poté poházejte mraženými malinami.
- Jakmile máte dort sestaven celý obmažte zbývající šlehačkou a nechte chvilku vychladit v lednici.
- Nakonec dort obložte po obvodu trubičkami.
- Dort dozdobte dle fantazie brusnicemi, mraženými malinami a rozmarýnem.
- Celý dort můžete i jemně pocukrovat. (Nemusí být.)
Napsat komentář