Ingredients
- 3 ks žloutky
- 110 g Hery máslové
- 110 g cukru krystal
- pár kapek tekuté vanilky
- 1 bílý jogurt
- 180 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 3 ks ušlehané bílky
Sněhová peřina
- 1 – 2 ks ušlehané bílky
- 60 g cukru krystal
Na dokončení
- několik kusů vánočních perníčků menší velikosti
- 1 lžíce strouhaného kokosu
Instructions
- Žloutky, vanilka, cukr a jogurt promíchejte.
- Následně zapracujte i s vychladlý rozpuštěný tuk.
- Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec lehce zapracujte ušlehané bílky.
- Naplňte silikonovou formu a pečte v předem rozehřáté troubě při 170°C 30 – 40 minut. Záleží i na typu jogurtu, takže upečení zkuste jako vždy špejlí. Když ji vyndáte suchou, máte upečeno.
Sněhová peřina
- Bílky ušlehejte do husté pěny a přidejte cukr. Následně pokračujte ve šlehání nad parou až do 82 °C.(do jednoho hrnce dejte vodu a ten se sněhem do něj vložte tak, aby se vody nedotýkal.)
Dokončení
- Vychladlý měsíc můžete plnit uvnitř a nebo jen potřít bílkem z vrchu. Potření na povrchu vytvoří sněhový vzhled měsíce, na který následně přitiskněte připravené perníčky. Můžete i ty, které jste ještě nestačili rozdat stejně jako já… 🙂 Následně zasypte kokosem jako by i u vás doma sněžilo. Před konzumací nechejte tak hodinu rozležet v lednici.
Napsat komentář