Tak tento tvar bábovky? Nádhera. A jemná, vláčná chuť těsta mě úplně dostala. Často se přesvědčuji tím, že ty nejjednodušší a nejobyčejnější sladkosti, jsou ty nejlepší. V jednoduchosti je prostě ta síla…
Ano, my Češi je milujeme. Každá rodina má svou oblíbenou bábovku a dokonce znám i některé cukrářky, které mají desítky variant a údajně by mohly péct každý týden jednu a vždy by byla jiná. Jsem mile překvapená kolik z vás se zapojilo na Instagramu do soutěže o tu NEJ. Musím uznat, že všechny byly nádherné a bylo těžké vybírat ty nejhezčí a při řezu správně upečené. Některé z receptů určitě časem vyzkouším, ale dnes si dáme šlehačkovou.
Equipment
- Forma na bábovku Tescoma a sprej do pečící formy
Ingredients
- 5 ks žloutků
- 280 g cukru krystal
- 12 g vanilkového cukru
- 150 g rozehřátého vychladlého másla
- 1 špetka soli
- 200 ml smetany 40%
- 430 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 5 ks ušlehaných bílků
Instructions
Těsto
- Žloutky utřete s cukrem a následně přidejte máslo.
- Poté přidejte sůl a smetanu.
- Zapracujte mouku s práškem do pečiva.
- Nakonec jemně přimíchejte ušlehané bílky.
Pečení a dokončení
- Troubu rozhřejte na 165°C a formu důkladně vystříkejte sprejem.
- Těsto přendejte do formy a pečte přibližně 40 minut. Upečení záleží na troubě a proto využijte vpich špejlí. Bude-li po vpichu čistá, máte upečeno.
- Formu jen otočíte a bábovka lehce vyklouzne z formy. Prostě úžasné.
- Po vychladnutí jemně pocukrujte.
Napsat komentář