Milujete linecké těsto a také jablka? Tak to jste na správném místě. Protože tady získáte recept na další variantu efektní a skvělé sladkosti, kterou jistě oslníte celou rodinu a nebo kolegy v zaměstnání. Tahle kombinace ingrediencí k sobě prostě sedí tak, že její chuť je návyková.
Equipment
- Ráfek na tartaletu o průměru 19 cm
- Alobal
- 2 silikonové podložky, nebo 2 vály
Ingredients
Ingredience na těsto
- 330 g hladké těsto
- 105 g cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 ks žloutky
- 210 g Hery máslové
- 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu
Na obarvení těsta
- 1 lžíce kakaa
Na podsypávání těsta
- 1-2 hrsti hladké mouky
Na naplnění
- 2-3 ks jablka okrájená a nahrubo nastrouhaná
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1 lžička skořice
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience dejte do mísy a poté zpracujte v robotu.
Tartaleta
- Na plech položte pečící papír.
- Část těsta rozválejte na plát a ráfkem vykrojte kruh, který bude složit jako dno tartalety.
- Následně vykrojte pomocí nože proužky, ze kterých vytvoříte okraje tartalety,
- Těsto upevněte v tartaletě a dejte i s plechem do lednice.
Roládka
- Zbývající těsto rozdělte na dvě stejné části.
- Jednu polovinu obarvěte kakaem.
- Každou polovinu rozválejte na plát a následně jednu překlopte na druhou
- Opatrně srolujte do rolády.
- Následně ji zabalte do alobalu a dejte na 1 hodinu do mrazáku.
Dokončení tartalety
- Tartaletu vyndejte z lednice a naplňte ji nastrouhanými jablky.
- Posypte vanilkovým cukrem a skořicí.
- Na takto připravenou tartaletu nakrájejte plátky roládky.
- Zbylé nakrájené plátky roládky můžete upéci zvlášť jako sušenky na plechu.
Pečení
- Troubu rozehřejte na 170°C a tartaletu pečte 30 minut i víc, dle vaší trouby.
- Upečení poznáte nejen dle jemného zhnědnutí roládek na povrchu, ale i po stranách tartalety.
- Samostatné roládky pečte stejně jako jiné linecké cukroví – do světlého zhnědnutí sušenky.
Dokončení
- Jakmile tartaleta vychladne, sundejte ráfek.
- Tartaletu jen jemně pocukrujte.
Napsat komentář