Dýně jsou u nás v posledních letech symbolem podzimních dnů. A to se projevuje jak ve vaření, tak i v pečení. Marzicake je blog sladký a tak jsem připravila sladkou kynutou dýni. Velmi jemné těsto vás svou jemností opravdu překvapí. Počet kusů závisí na tom, jak velké chcete dýně mít…
Equipment
- Přírodní provázek a nůžky
- Pečící papír
Ingredients
Kvásek
- 35 g sójového mléka neslazeného
- 20 g droždí
- 10 g hladké mouky
- 40 g javorového sirupu
Další ingredience na těsto
- 250 g hladké mouky
- 90 g polohrubé mouky
- 10 g cukru krystal
- 10 g třtinového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 45 g Hery máslové rozehřáté, vychladlé
- 35 g sójového mléka
- 66 g vajec (1 domácí)
- 1 špetka soli
- 1/4 ks citrónu kůra + šťáva
Na dokončení
- 1 ks rozšlehané vejce
- několik kusů hřebíčku koření
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience na kvásek promíchejte a nechte vykvasit. Počítejte s tím, že díky javorovému sirupu je doba zvětšení objemu delší.
- Ostatní ingredience na těsto zatím navažte do mísy.
- Následně spojte všechny ingredience s kváskem a těsto zpracujte v robotu minimálně 8 minut.
- Poté nechte těsto v míse přikryté utěrkou kynout a to minimálně jednu hodinu.
- Po vykynutí rozvažte na váhově stejné díly. Ty vyválejte do tvaru koblih.
Dokončení
- Použijte provázek, kterým převážete každý koblížek dle fotografie. Provázek neutahujte.
- Opět přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem.
- Troubu rozehřejte na 170°C.
- Po 20 minutách kynutí, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na 165°C. do zhnědnutí.
- Provázek odstraňte až po vychladnutí dýní.
- Pro dokončení dozdobte každou dýní hřebíčkem.
Napsat komentář