Go Back

Equipment

  • Přírodní provázek a nůžky
  • Pečící papír

Ingredients
  

Kvásek

  • 35 g sójového mléka neslazeného
  • 20 g droždí
  • 10 g hladké mouky
  • 40 g javorového sirupu

Další ingredience na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 90 g polohrubé mouky
  • 10 g cukru krystal
  • 10 g třtinového cukru
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 45 g Hery máslové rozehřáté, vychladlé
  • 35 g sójového mléka
  • 66 g vajec (1 domácí)
  • 1 špetka soli
  • 1/4 ks citrónu kůra + šťáva

Na dokončení

  • 1 ks rozšlehané vejce
  • několik kusů hřebíčku koření

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience na kvásek promíchejte a nechte vykvasit. Počítejte s tím, že díky javorovému sirupu je doba zvětšení objemu delší.
  • Ostatní ingredience na těsto zatím navažte do mísy.
  • Následně spojte všechny ingredience s kváskem a těsto zpracujte v robotu minimálně 8 minut.
  • Poté nechte těsto v míse přikryté utěrkou kynout a to minimálně jednu hodinu.
  • Po vykynutí rozvažte na váhově stejné díly. Ty vyválejte do tvaru koblih.

Dokončení

  • Použijte provázek, kterým převážete každý koblížek dle fotografie. Provázek neutahujte.
  • Opět přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem.
  • Troubu rozehřejte na 170°C.
  • Po 20 minutách kynutí, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na 165°C. do zhnědnutí.
  • Provázek odstraňte až po vychladnutí dýní.
  • Pro dokončení dozdobte každou dýní hřebíčkem.