Equipment
- Silikonová forma na toustový chléb
- Špejle
Ingredients
Kvásek
- 20 g sojového mléka pokojové teploty
- 13 g čerstvého droždí
- 4 g hladké mouky
- 4 lžíce javorového sirupu
Další ingredience na těsto
- 120 g hladké mouky
- 70 g polohrubé mouky
- 15 g cukru krystal
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 ks vejce
- 40 g Hera máslová rozehřátá a vlažná
- 35 g sojového mléka
- 1 špetka soli
- 1/4 citronu šťáva a kůra
Na dokončení
- 1 lžíce hrubého ozdobného cukru na posyp nebo plátky mandlí
- 1 ks rozšlehaného vejce na potření
Instructions
Kvásek
- Všechny ingredience zamíchejte a nechte alespoň 15 minut zvětšit objem.
Brioška
- Další ingredience na těsto odvažte do mísy a nakonec přidejte kvásek.
- Minimálně 8 minut nechte hnětat v robotu. V případě, že se těsto stále lepí, přidejte trochu hladké mouky. Vždy záleží na hustotě mléka, nebo kvalitě mouky. Těsto musí být jemné a hladké.
- Poté nechte pod utěrkou kynout alespoň 1 hodinu.
- Po vykynutí rozdělte na 4 váhově stejné díly a vytvořte z nich hladké šišky.
- Ty vložte jednu vedle druhé do silikonové formy a přikryjte utěrkou. Musí zdvojnásobit velikost.
- Mezi tím si rozhřejte troubu na 165°C a rozšlehejte jedno menší vejce.
- Po vykynutí potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte cukrem, nebo mandlemi.
- Pečte dle vaší trouby 40 minut. Upečení zkuste vpichem špejle.
- Před konzumací nechte vychladnout.
Napsat komentář