K výrobě tohoto dortu jsem využila nejen to, co nabízí naše zahrada, ale i sezónní nabídka v obchodech. Jestliže milujete chlazené až zmrzlé ovoce, tak jistě chápete proč jsem zvolila do horkých dnů právě tento dort. Byl to skvělý nápad, který bych se nebála realizovat i na svatbu. Rychlá příprava, nádherně vychlazený meloun, doplněný o různé druhy ovoce, je příjemným osvěžením.
Equipment
- Ostrý nůž, párátka, špejle, podložka, stojan či talíř
Ingredients
Ovoce
- 1 kus středně velký meloun bezpeckový (průměr melounu 20 – 25 cm )
- jahody, rybíz, borůvky, angrešt, maliny, ostružiny, mochyně peruánská počet dle velikosti melounu
Instructions
Postup
- Meloun rozkrojte na 1/2 a odkrájejte tvrdou zelenou slupku i se světlou dužinou.
- Z jedné poloviny vykrojte spodní patro. Druhou polovinu máte na zbývající dvě patra.
- K upevnění pater použijte 3 špejle. To, aby se patra nesesunuly při přepravě.
- Ze stejného důvodů používejte párátka k aranžování ovoce. Fantazii se meze nekladou.
- Před konzumací dort dobře vychlaďte.
Napsat komentář