Jediné, co k tomuto dortu sdělím je jednoduchá specifikace: křupavost, křehkost, jemnost, sladkost, originalita dle použitého ovoce a efektní vzhled.
Ingredients
Recept na křupavou sukni:
- 130 g bílků
- 200 g cukr krystal
- 2 lžíce škrobu
- 1 lžíce cukr moučka
- 1 lžíce octa
Krém k naplnění
- 300-400 ml smetany 33%
Slaný karamel
- 100 g cukru krystal
- 40 g másla pokojové teploty
- 60 g smetany pokojové teploty
- špetka soli dle chuti
Na dokončení
- ovoce dle chuti (mandarinky)
- ořechy
- slaný karamel (recept naleznete zde: http://www.marzicake.cz/?page_id=1416 )
Instructions
- Nejprve připravte pečící papír na plech a rozehřejte troubu na 160°C. Bílky ušlehejte do tuhého stavu.
- Následně přidejte cukr, škrob a ocet. Hned přendejte na plech a to tvaru kulatého dortu.
- Následně vezměte lžíci, namočte do studené vody a prostředek dortu začněte tvarovat do misky. Pak lžíci opět umyjte a vytvářejte lžící tvar sukně (hlaďte od plechu vzhůru).
- Před vložením do trouby, snižte její teplotu na 110°C. Následně pečeme – sušíme kolem 70 minut. Teplota i čas je závislá na troubě. Nechte v troubě vychladnout do druhého dne.
- Po vychladnutí opatrně oddělte od pečícího papíru a umístěte na podnos.
Slaný karamel
- Cukr nechte v pánvi zkaramelizovat. Pozor, aby nebyl moc tmavý, byl by hořký.
- Po roztání cukru sundejte z plotýnky a přidejte máslo a následně i sůl a smetanu. Stále míchejte až do úplného spojení ingrediencí.
- Naplňte do sklenice. Nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak uzavřete a uchovávejte v lednici.
Dokončení
- Smetanu ušlehejte a naplňte jí prostředek bílkové sukně,
- Ozdobte ovocem (mandarinky), doplňte ořechy a slaným karamelem.

Napsat komentář