Ingredients
Ingredience
- 210 g vlažné vody
- 10 g čerstvého droždí nebo 4 g sušeného droždí
- 40 g sádla pokojové teploty
- 9 g soli
- 380 g hladké mouky
Instructions
Těsto
- Vodu a droždí promíchejte. Odstavte na 15 minut.
- Přidejte další ingredience.
- Těsto minimálně 8 minut nechte hnětat v robotu.
- Nechte kynout 1 – 1,5 hodiny.
Práce s těstem
- Těsto rozdělte na 10 malých kuliček o váze 64 – 65 g váhy.
- Ty můžete upéct stejně jako houstičky. Zvolíte-li zaplétání, pokračujte dle pokynů níže.
- Z každé kuličky vyválejte provázky o délce přibližně 30 cm.
- Pro vytvoření houstiček pokračujte dle fotografií.
- Houstičky pokládejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě před vložením do trouby 15 minut kynout přikryté pod utěrkou.
- Pečte v předehřáté troubě 5 – 7 minut na 225°C.
Napsat komentář