Ingredients
Těsto
- 70 g Hery máslové
- 30 g cukru moučka
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks žloutek
- 1/4 kůry a šťávy z citronu
- 1 špetka soli
- 130 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 lžíce rumu
- 150 g hladké mouky
- 50 – 60 g polohrubé mouky
Dokončení
- 1 ks rozšlehané vejce
- 1 lžíce moučkového cukru na posyp
Naplnění
- vypeckované švestky
- 1 hrst drcených pistácií
Instructions
Těsto
- Z mléka droždí vytvořte kvásek.
- Tuk, cukry, žloutek utřete.
- Přidejte ke kvásku a následně v robotu zapracujte všechny další suroviny
- Nechte kynout a zvětšit objem těsta.
- Poté těsto rozdělte na dvě části.
Tvarování
- Připravte si plech s pečícím papírem.
- Z první část těsta vyválejte dlouhý pruh, ze kterého vytvoříte zatočený "šnek". Začněte od prostředka. Každé zatočení doplňujte o švestky nakrájené na čtvrtky. Konec u posledního vnějšího zatočení zahrňte do spodní části těsta a zamáčkněte.
- Celý kruh potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte drcenými pistáciemi.
- Druhou část těsta malinko rozválejte do kruhu.
- Naplňte pokrájenými švestkami tak, že na okraj 4 cm nebudete švestky pokládat.
- Tímto okrajem následně zabalíte kraje koláče a potřete jej rozšlehaným vajíčkem.
- Také posypte drcenými pistáciemi a položte na plech s pečícím papírem.
Pečení
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C do zhnědnutí.
Napsat komentář