Recept na tyto rohlíčky je léty ověřený. Recept, který jsem před lety dostala od maminky mého spolužáka z vysoké školy, jsem trošku poupravila. Snad se na mě nebude zlobit, ale občas upeču i její přesnou variantu. 🙂 Dnes předám recept po mé úpravě. Těsto připravuji vždy tak hodinku nebo dvě před pečením. Není to však pravidlem. Vše si můžete přizpůsobit dle svého času… 🙂
Ingredients
Těsto
- 1/4 l mléka
- 80 g cukru moučka
- 42 g droždí
- 120 g Hery máslové
- 2 ks žloutky
- 1/4 ks citronová kůra
- 1 špetka soli
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
Náplň
- 250 g tvarohu
- 1 ks žloutek
- 1 ks vanilkový cukr
Instructions
Těsto
- Droždí, mléko a cukr zamíchejte a nechte vykvasit.
- Poté přidejte ostatní ingredience na těsto a pečlivě zpracujte.
- Nechte 1/2 hodiny kynout.
- Mezi tím si připravte tvaroh+žloutek+1 vanilkový cukr. Vše promíchejte. (Nemusíte používat tvaroh, ale třeba i jablková povidla, nebo ořechovou nádivku… )
- Z těsta vytvořte 5 stejných koulí, které jednu po druhé rozválejte do kruhu. Nemusí být pravidelný, protože rohlíčky budete stáčet a tvar si budete tvořit až v závěru.
- Kruh rozdělte na čtvrtky a každou na půlku. Takže na 8 dílků. K širší části dejte lžičku tvarohu. Rohlíčky stáčejte od širší části ke špičce. Konce můžete trochu zaoblit a položte na plech.
- Všechny potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mletými oříšky a dejte péci na 175°C do zhnědnutí dle trouby.
- A co s bílky? Nechejte je v hrnečku v lednici. Přikryjte fólií a nechte je čekat až budete mít chuť pustit se do makronek
Napsat komentář