Léto pomaličku končí a já bych se ráda poohlédla za sladkostmi, kterých jsme si na Marzicake opravdu užívali po celé slunečné období.
Jako hlavní bych chtěla vyzdvihnout ovoce. Bylo hlavní ingrediencí a mnohdy i doplňkem dobrot, které jsem v kuchyni připravovala. Jahody, rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, meloun, švestky, blumy zakončují hrušky a jablka. Naše zahrada nám nabídla tolik plodů, že už jsem kolikrát nevěděla, co s ovocem vymyslet. Ještě, že je kolem mě poměrně dost těch, kteří sladkosti milují.
Rubikova kostka, tartaletky, ovocné koláče, dorty, ovocné řezy a nepečené cheesecake. Všechny tyto sladkosti prostě k létu patří. Díky ovoci jsou osvěžující. Cheesecake jsem vychytala natolik, že měly často repete. Poslední varianta s citrónem a lemon curd byl pryč během jedné hodiny a to je opravdový rekord.
Léto sice pomalu končí, ale to neznamená, že nepečené sladkosti odložíme na příští rok. Omyl. Ten, kdo miluje zdravé mlsání, má šanci mlsat bez výčitek. Základ je totiž plný oříšků, góji, semínek a lehkého krému doplněného o tečku z ovoce.
Inspirujte se na Marzicake… Recepty najdete na Instagramu a postupně budu přidávat na blog.









Napsat komentář