Až se zima zeptá… 🙂 Ano, přesně tak. A to nám na uvaření švestkových povidel stačí jen 3 ingredience. Švestky, cukr a ocet. Přesto mají někteří obavy pustit se do této sladkosti. Důvod je jednoduchý. Při vaření vždycky alespoň malinko připálíte hrnec. Důvodem je i to, že by se povidla neměly při vaření míchat. A dalším problémem je malá trvanlivost.
Ingredients
- 2,5 kg švestek
- 1/2 kg cukru krystal
- 200 ml octa
Instructions
- Švestky omyjte, vypeckujte a rozmixujte.
- Následně si připravte vyšší hrnec, ve kterém budete rozmixované švestky vařit.
- Přidejte cukr a ocet.
- Nejprve přiveďte k varu a následně nechte na nižší stupeň jen probublávat něco do 2 hodin.
- Některé kuchařky tvrdí, že je lepší věnovat se jiné činnosti a vaření se nevšímat. Člověka to prostě svádí k míchání povidel. A tak si mezi tím připravte přibližně 6 -7 skleniček střední velikosti.
- Po uvaření naplňte, uzavřete a nechejte tak 5 minut dnem vzhůru. Pak jen otočte a nechejte vychladnout. Povidla se snažte spotřebovat do jednoho roka.
Napsat komentář