Nenechte se zmýlit názvem této sladkosti. Sladko slaná až nahořklá chuť dostane snad opravdu každého. Já osobně jsem tuhle sladkou pochoutku poprvé zaznamenala ve spojení s jablky na známém koláči jménem Tarte Tatin a nebo jako jednu z náplní do velmi oblíbených makronek.
Ingredients
- 200 g cukru krystal
- 80 g másla pokojové teploty
- 120 g smetany pokojové teploty
- 3 špetky soli
Instructions
- Cukr nechte v pánvi zkaramelizovat jen do světlé barvy. Nesmí být tmavý, aby nebyl karamel hořký.
- Po roztání cukru odendejte z plotýnky a přidejte máslo. Přidejte sůl a smetanu.
- Stále míchejte až do úplného spojení ingrediencí. Chvilku to potrvá.
- Pak už jen naplňte do sklenice, kterou po vychladnutí karamelu uzavřete a dejte do lednice.
- V lednici můžete uchovávat i několik týdnů.
Napsat komentář