Patříte-li stehně jako já mezi milovníky štrúdlů a dalších pečených dobrůtek s jablky, je měsíc září vaším oblíbeným. Alespoň já září miluji. V posledních letech bývá i v září nádherně a tak trhání letních jablek můžete zažívat i v plavkách… Některé druhy letních jablek je ale často potřeba zpracovat hned po natrhání. Proto nejlepší variantou jsou jablková povidla.
Vždy, když vařím povidla odeberu do mističky vzorek. Každý rok jsou stejné, ale přitom jiné. A tak musím něco upéct… Listové těsto, pekanové ořechy, různá semínka a jablková povidla? No, to je přeci ta nejlepší kombinace… 🙂
Ingredients
- 1 kg jablek
- 2 ks vanilkové cukry
- 2 – 3 lžíce cukru krystal
- 1 ks šťávy z citronu
- 6 ks hřebíčku
- 1 dcl vody
Instructions
- Jablka okrájejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Dejte do vyššího hrnce a přidejte ostatní ingredience
- Za občasného míchání vařte až do rozvaření jablek na kaši.
- Poté nechte vychladnout.
- Následně naplňte do mističek s víčkem.
- Povidla zamrazte. Je to rychlejší, než zavařování.
Napsat komentář