Ingredients
- 180 ml mléka vlažného
- 25 g droždí
- 1 zarovnaná malá lžička cukru krystal
- 1 špetka soli
- 60 g Hery máslové
- 2 ks žloutky
- 5 lžíc cukr krystal
- 100 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1/2 šťávy z limetky
Na dokončení
- 1 hrst pekanových ořechů
- 1 ks rozšlehané vejce
- 1 lžička cukru moučka na posyp
- 2 lžíce švestkových povidel
Instructions
- Mléko zahřejte na vlažnou teplotu a přidejte 1 malou lžičku cukru a droždí. Nechte malinko vykynout.
- Mezi tím si utřete tuk, žloutky, cukr, sůl, šťávu z limetky. Následně přidejte vykynutý kvásek.
- Všechny ingredience dobře propracujte a nechejte i 30 minut kynout.
- Těsto rozdělte na 2 váhově stejné díly. Z těch vyválejte na 2 stejné pláty, které potřete povidly a každý zatočte jako štrúdl.
- Poté oba pruhy zaplétejte do sebe a následně spojte ve věnec.
- Položte na tác s pečícím papírem. Doprostřed dejte malou formu, která vám bude držet tvar věnce.
- Potřete rozšlehaným vejcem. Dozdobte ořechy.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C dle trouby do zlatavé barvy (zhruba 40 minut).
- Pocukrujte moučkovým cukrem.
Napsat komentář