Kváskový chléb – hit dnešní doby

Nezařazené
chleba+logo

KvásekJe to přesně dva měsíce, kdy jsem na kurzu cukrových květin dostala malou skleničku a v ní nevzhlednou hutnou hmotu se jménem kvásek Blahoslav. V první okamžik mě to pobavilo. Vůbec jsem netušila, co pro mě tento malý divný dárek, bude do budoucna znamenat. Absolutně „nepolíbená“ pečením s kváskem, jsem si začala shánět informace a zjistila, že jsem úplně zaspala dobu. Pečení pečiva jen pomocí droždí a prášku do pečiva, není tak zábavné jako to s kváskem. Kvásková mapa všech, kteří se pečením kváskového chleba zabývají, mě úplně dostala. Začala jsem nastudovávat recepty, získávat informace a pořizovat pomůcky, které prostě k tomuto pečení potřebujete. 🙂 A co víc? I já už jsem darovala dva kvásky Maxmiliána a Ferdinanda. Jména jsem si nevybrala já, ale jsou podle dne, kdy jej někomu věnujete. A tak peču každý týden a musím uznat, že se mi zatím docela daří a každý chléb je opravdu pochoutkou, která zmizí velice rychle. Určitě ale mám co zlepšovat.

žitno, pšeničný+logoDěkuji tímto Julii, která mi kvásek dala a všem, kteří ve skupině „PečemPecen.cz „na facebooku, rozdávají zkušenosti a recepty. Jejich chlebové a bagetové výsledky mě opravdu motivují.

Také musím pochválit skvělé pomůcky na pečení chleba, které vyrábí Tescoma. Ať jde o ošatku s miskou, nebo o formu na chléb.

Jsou to opravdu dobří pomocníci. A o to víc, že pro začátečníky je na obalu i recept.

A přesto, že tento blog je jen sladký, tak i sem se kváskové pečení také hodí. Chleba s džemem, s marmeládou nebo medem, je přeci skvělá sladkost. A o to větší, když máte chleba domácí.

 

18579045_1616304758403213_502845302_n 18600537_1616304731736549_263256377_n 18600820_1616304801736542_396258561_n formy

kynutí+logo  žitno-pšeničný červenec 17+logo

s džemem+logo  s džemem 2+logo kynutí+logo  Před pečením - vzor+logo chleba 2

Chleba s medem 2+logo chůeba

Previous Story
Next Story

You Might Also Like