Je to přesně dva měsíce, kdy jsem na kurzu cukrových květin dostala malou skleničku a v ní nevzhlednou hutnou hmotu se jménem kvásek Blahoslav. V první okamžik mě to pobavilo. Vůbec jsem netušila, co pro mě tento malý divný dárek, bude do budoucna znamenat. Absolutně “nepolíbená” pečením s kváskem, jsem si začala shánět informace a zjistila, že jsem úplně zaspala dobu. Pečení pečiva jen pomocí droždí a prášku do pečiva, není tak zábavné jako to s kváskem. Kvásková mapa všech, kteří se pečením kváskového chleba zabývají, mě úplně dostala. Začala jsem nastudovávat recepty, získávat informace a pořizovat pomůcky, které prostě k tomuto pečení potřebujete. 🙂 A co víc? I já už jsem darovala dva kvásky Maxmiliána a Ferdinanda. Jména jsem si nevybrala já, ale jsou podle dne, kdy jej někomu věnujete. A tak peču každý týden a musím uznat, že se mi zatím docela daří a každý chléb je opravdu pochoutkou, která zmizí velice rychle. Určitě ale mám co zlepšovat.
Děkuji tímto Julii, která mi kvásek dala a všem, kteří ve skupině “PečemPecen.cz “na facebooku, rozdávají zkušenosti a recepty. Jejich chlebové a bagetové výsledky mě opravdu motivují.
Také musím pochválit skvělé pomůcky na pečení chleba, které vyrábí Tescoma. Ať jde o ošatku s miskou, nebo o formu na chléb.
Jsou to opravdu dobří pomocníci. A o to víc, že pro začátečníky je na obalu i recept.
A přesto, že tento blog je jen sladký, tak i sem se kváskové pečení také hodí. Chleba s džemem, s marmeládou nebo medem, je přeci skvělá sladkost. A o to větší, když máte chleba domácí.
Napsat komentář