Čím víc se blíží zima, tím silnější je chuť na čokoládu a ořechy. Je to opravdu zvláštní, ale v létě mě moc nenapadá péct ořechovou bábovku politou čokoládou. Ale v zimě bych si jí dala i několikrát do měsíce. A tak už několik večerů loupeme ořechy a sušíme ovoce.:) Letos si všeho opravdu užijeme. A čokoláda? Když, tak opravdu ta kvalitní. Minimálně 50% a nejlépe 70% od kvalitních výrobců. A jaká sladkost na první chladné dny? Tak jedině ořechovo čokoládová. Kdo sleduje blog pravidelně tak ví, že pařížská šlehačka je jedna z mých oblíbených čokoládových pochoutek. A když se přidá čokoládová zrcadlová poleva, čokoládové dekorace, žádného milovníka čokolády nemůžete zklamat. 🙂
Jestliže nechcete stát u sporáku, ale i přesto by jste si dali něco maličkého s čokoládou, napadají mě malé čokoládové dárky se sušeným ovocem, nebo ořechy. Nad parou rozehřejete kvalitní bílou, nebo tmavou čokoládu. Následně ji nastříkejte na silikonovou formu. Nejlepší je forma určená pro velké makronky. Musíte pracovat rychle, než čokoláda ztuhne. Pak ozdobte dle chuti ořechy, sušeným ovocem, sušenými květy, kokosem a nechte dobře zatvrdnout. Věřte, že tyhle sladké dárky udělají určitě větší radost, než běžná bonboniéra z obchoďáku.
Napsat komentář