Letošní podzim je opravdu bohatý na ovocnou úrodu. Švestky, blumy, broskve, hrušky a především jablka. Určitě nepíši jen za sebe, ale i ostatní vlastníky zahrad. Tentokrát jsme si ovoce užili. Musím přiznat, že jsem pekla jednu sladkost za druhou, ale nestíhala vše fotit. Nevím jestli se i vám někdy stalo to, že než jste si stačili připravit vše na focení, sladkost byla pryč. A tak jste nakonec rádi, že zachráníte pár kousků. Ano, je to tak. Myslím tím domácí listové těsto, ze kterého jsem připravila pečená jablka. Nejen, že vypadají efektně a lákavě, ale chutnají skvěle. Kdo hledá něco, co není až tak přeslazené a obsahuje více ovoce než těsta, jde o správnou volbu. Myslím, že hlavně děti by mohly pečená jablka milovat. A navíc? Těsto můžete stejně jako já zadělat i bez laktózy. A podobně vyrobte i pečené hrušky. Vypadají stejně lákavě. A právě proto nemám jejich fotografii… 🙂 Jestliže chcete zkusit vlastní domácí listové těsto, recept naleznete zde.
Další tradiční sladkostí s jablky jsou určitě řezy. Miluji je na všechny způsoby. Nejvíce asi z různých variant lineckého těsta. Jednoduchost, rychlost výroby a vláčnost hitové sladkosti jsou právě ty důvody, pro které vám řezy mizí z pekáče ještě než stačí úplně vychladnout. A proto jestli máte také tak bohatou úrodu jako my, zkuste některou z variant jablečných pochoutek. Určitě budete úspěšní.
Napsat komentář