Tyto dortíky vznikly úplně jiným postupem sušení – pečení, než větší dort, který jsem nedávno zveřejnila. Možná je to i díky mému zájmu o zefír. Na ten sice troubu nepotřebujete, ale na mini Pavlova ano. A tak po pár pokusech, naslouchání těm, kteří také s bílky tvoří divy a neustálé studování sušení bílků, jsem nalezla sice delší, ale jistější styl. Při něm totiž vaše mini Pavlova zůstane nádherně hladká a jemná na povrchu bez jediné prasklinky. A co je důležité? Naplněné dortíky šlehačkou vydrží nejen převoz, ale i do druhého dne aniž by se skořápky rozmáčely. To tajemství je v tom, že já v noci spím a mini Pavlova se stále připravuje a to beze mě. Nechápete? Já to nejdříve také nechápala, ale tak to prostě je. Čím menší aktivita, tím větší výsledek. 🙂 To zjistíte v receptu.
Napsat komentář