Letošní duben je nejen plný nadšení a zážitků z nového zaměstnání, ale také jako vždy patřil pečení a zas jen pečení…
Je to zajímavé, ale už po mnoho let slavím narozeniny na několik etap. Nejprve peču pro kolegy a kolegyně do práce a poté na rodinnou oslavu. Do třetice peču většinou pro ty, kteří ty dvě předcházející ochutnávky prostě nestihli. 🙂 A tak je tomu i ten letošní duben.
Každý rok tvořím něco jiného, ale punčové řezy a kytičky s jahodou nikdy nechybí. Tyhle dvě sladkostí totiž patří mezi ty nejoblíbenější a proto si bez nich oslavu narozenin ani neumím představit. Letos jsem k nim přidala malované makronky, medovník, temperovanou čokoládu, trubičky s pařížskou čokoládou a pár dezertů do kelímků jako je například tiramisu.
Musím uznat, že varianty dezertů a různých chutí, mám raději něž jeden velký dort jedné chuti. Je to sice o hodně víc práce a většinou je to i složitější na organizaci času, ale určitě zajímavější. Všechny mé oslavy narozenin nejsou jen o tom, že čekám na dárky, ale i já chci gratulantům něco dát. A tím “něco”, je kulinářský zážitek. V zaměstnání většinou jen sladký, ale doma i slaný. Snad se mi to i letos na všech frontách povedlo a splnila jsem očekávání. A tak děkuji všem, kteří strávili tento den na vlně sladkostí a pochutnali si na všem, co jsem vytvořila. Děkuji za krásné dárky a překvapení.
I letos jsem v den mých narozenin darovala 2 knihy. Je to pro mě hodně srdeční, protože jak už většina z vás víte, kniha vznikala v době onkologického léčení. Považuji si proto mnohonásobně každého dne a narozenin nejvíce. A tak už je to možná i tradice, že vždy 2 až 3 knihy daruji. Oslavuji tím, že se snažím dělat knihou radost druhým. Tu třetí daruji někomu ze sledujících na Instagramu. Bude prostě vylosován. Je vás tam už přes 10 000 a moc si tohoto čísla považuji. Děkuji, že mě sledujete a píšete mi každý den milé zprávy. Je to pro mě úžasná podpora v něčem, co je stále jen pouhým “koníčkem”.
Napsat komentář